de Hoekse Vogel

 

José Knippenberg-Fronen

 

De Hoekse Vogel

 

Op 10 prominente locaties in Hoek van Holland staan meerpalen met een bijzondere cultuurhistorische waarde. Deze palen zijn afkomstig uit de oude Berghaven en dreigden ten gevolge van de grondige renovatie in 2014 verloren te gaan. De (voormalige) deelgemeente heeft samen met Rijkswaterstaat de handen ineengeslagen en zo deze “Meerpalenroute” met daarop “de Hoekse Vogel” gerealiseerd. De Hoekse Vogel is een groot object van roestvrij plaatstaal met een ruimtelijke vormgeving. Het zicht op de vogel is van alle kanten spannend en alle weersomstandigheden kunnen deze spanning beïnvloeden waardoor de schaduw van de vogel geen moment hetzelfde zal zijn!

 

De Hoekse Vogel moest ook krachtig worden neergezet; op het punt van wegtrekken en het willen verleggen van grenzen. Zo is Hoek van Holland ook onlosmakelijk verbonden met mensen die reizen en hun grenzen verleggen.

Zelfs de levens reddende transporten van de joodse kinderen naar Engeland vlak voor WO II vanuit Hoek van Holland symboliseren deze gedachte. Daarnaast verwoord kracht ook persoonlijke grenzen: inspireer jezelf en verbreed je horizon door buiten je dagelijkse ervaring te treden en open te staan voor nieuwe uitdagingen.

Miniaturen van de Hoekse Vogel.

Te koop bij VVV Hoek van Holland

Prijslijst nov.2017 incl. BTW

Maat 10%: € 39,- op paaltje 4x4cm € 5,95

Maat 20%: € 240,- op voet 9x9 cm € 19,95

Maat 30%: € 495,-

Maat 40%: € 795,-

 

 

“De meeuw, als

 

symbool voor vrijheid,

 

zorgeloosheid, hoop en

 

liefde, vormde mijn

 

grote inspiratie. Ik heb

 

haar in volle kracht

 

neergezet, op het punt

 

van wegvliegen”.

 

José Knippenberg-Fronen, 24-11-2013

 

 

 

vleugels in vrijheid

 

rank in de wind

 

haar silhouet fier

 

in spiegelbeeld

 

overstijgt zij haar

 

schaduw.

© joséknippenberg.nl - november 2017 - Hoek van Holland - info@joseknippenberg.nl