Hart van 's-Gravenzande


JOSÉ BEELDEND

“Het Hartritme van ‘s-Gravenzande”


Op een RVS scherm van 27 meter lengte heb ik het cultureel erfgoed uitgebeeld van de stad ‘s-Gravenzande. Het verhaal van de afbeeldingen begint in 1246, toen het dorpje "Sande" stadsrechten kreeg dankzij gravin Machteld en de welvaart die dit bracht tot het heden. Het laatste paneel verbeeldt het open einde vanaf de nieuwbouw: de toekomst van de nieuwe generatie. Alle figuraties zijn handgetekend en verdeeld langs een tijdlijn in de vorm van een kloppend hartritme. Door middel van brandlaserstralen zijn de getekende lijnen uitgesneden en laten ze het licht door. 

Dit kunstwerk is een geschenk van gebiedsontwikkelaar BPD uit Delft. Op 18 mei 2019 was met de  onthulling van dit kunstwerk de opening van de nieuwe binnenstad “Het hart van ’s Gravenzande” een feit. 

Dankwoord: Projectmanager Peter Immers was de initiatiefnemer van deze prachtige opdracht, die na een oproep mijn idee/schetsontwerp selecteerde. Ook Segno ‘d Arte ben ik zeer erkentelijk; onder leiderschap van Ton Lommers is de uitvoering en plaatsing vlekkeloos verlopen.

© joséknippenberg.nl  -  juni 2019  -  Hoek van Holland  -  info@joseknippenberg.nl